Είναι τα αρχικά γράμματα από την Αγγλικής γλώσσας πρόταση “Frequently Asked Questions” που σημαίνει ερωτήσεις που γίνονται συχνά. Όπως και τα παιδιά έτσι και εμείς οι μεγάλοι πολύ συχνά έχουμε ερωτήσεις. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθουμε πράγματα είναι όταν βλέπουμε μία σωστά διατυπωμένη ερώτηση την οποία σκεφτόμαστε η έχουμε ακούσει, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε την απάντηση. Ο εγκέφαλός μας, μόλις βλέπει την ερώτηση συγκεντρώνει μνήμες σε σχέση με αυτή την ερώτηση και όταν εμείς διαβάσουμε αμέσως την απάντηση έχουμε γλιτώσει πάρα πολύ κόπο και χρόνο που θα ξοδεύαμε σε σχετικές αναζητήσεις. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι τα κύρια σημεία ενός θέματος εφόσον έχουν αυτές τις συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Η θέση στις μηχανές αναζήτησης εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όπως τον αριθμό των σελίδων με παρόμοια θεματολογία, τον αριθμό και την ποιότητα των σελίδων που έχουν σύνδεσμο στη σελίδα σας, τον αριθμό και τη σχετικότητα των λέξεων κλειδιών που έχετε ορίσει στη σελίδα σας και άλλα. Μία σωστά κατασκευασμένη ιστοσελίδα είναι σωστά ρυθμισμένη ώστε να καταχωρείται σωστότερα στις μηχανές αναζήτησης και να εμφανίζεται σε καλύτερη θέση στις σχετικές αναζητήσεις. Υπάρχουν και πλάγιες μέθοδοι αύξησης της θέσης στις μηχανές αναζήτησης που όμως υπονομεύουν τη σωστή λειτουργία του διαδικτύου και ενέχουν τον κίνδυνο μόνιμου αποκλεισμού της σελίδας από τις μηχανές αναζήτησης και θα πρέπει να αποφεύγονται.

Κάθε υπολογιστής στο δίκτυο έχει τη δικιά του διεύθυνση (IP address) που αποτελείται από ένα σύνολο 4 αριθμών από το 0 μέχρι το 255 χωρισμένων με τελείες. π.χ. 205.234.187.18. Επειδή είναι δύσκολο να θυμόμαστε τη διεύθυνση του κάθε υπολογιστή, εφευρέθηκαν τα domain names που είναι κοινά αλφαριθμητικά ονόματα εύκολα στο χρήστη (π.χ. www.google.gr) Yπάρχουν ειδικοί servers (DNS) που μεταφράζουν τα γνωστά μας domain names στις κατάλληλες διευθύνσεις IP ώστε να οδηγείται ο φυλλομετρητής στον υπολογιστή, που φιλοξενεί τη σελίδα που ψάχνουμε.

Βεβαίως! Και μάλιστα της μορφής yourname@yourdomain.gr

Το blog είναι ένα είδος δυναμικής ιστοσελίδας που όμως είναι κατασκευασμένο για ένα συγκεκριμένο είδος ιστοτόπου, όπου ο χρήστης αναρτά με χρονολογική σειρά άρθρα. Μία ιστοσελίδα είναι κατασκευασμένη στα μέτρα του ιδιοκτήτη της, και σχεδιασμένη ώστε να διευκολύνει τους χρήστες της να βρουν αυτό που ψάχνουν. Μπορεί να έχει εξελιγμένη δομή, με διαφορετικούς χώρους ενεργειών (όπως καλάθι αγορών, πίνακας ελέγχου χρήστη, προβολή λεπτομεριεών κ.α.) κάτι που ένα απλό blog δεν επιτρέπει.

Αν επιλέξετε ένα δυναμικό site θα έχετε τη δική σας περιοχή διαχείρισης (admin panel) ή τη λειτουργία διαχείρισης (admin mode) όπου θα μπορείτε να επεξεργάζεστε τα δεδομένα που θα εμφανίζονται στις σελίδες, να προσθέτετε καινούρια, καθώς και να αλλάζετε κάποια στοιχεία από την εμφάνιση. Στην περίπτωση που το site σας είναι στατικό θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο server και να επεξεργάζεστε τα αρχεία αφού πρώτα τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Με κάποιο πρόγραμμα FTP μπορείτε να ανεβάζετε και πάλι τα αρχεία στο server ώστε να είναι δημοσίως προσβάσιμα. Θα πρέπει να έχετε βασικές γνώσεις HTML ώστε να μπορείτε να κάνετε τις κατάλληλες αλλαγές.

Επικοινωνία

ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΟΥ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου παρακάτω στην φόρμα και στα σχόλια μπορείς να βάλεις λίγα λόγια σχετικά με το πώς φαντάζεσαι την ιστοσελίδα σου. Θα έρθω σε επικοινωνία μαζί σου το συντομότερο.