Η Apple αποφάσισε ότι τελικά το μεγαλύτερο δεν είναι πάντα καλύτερo Όσον αφορά το Power Pro Mac Pro. Μια ολοκαίνουργια προσφορά είναι προφανώς σε εξέλιξη και υπάρχουν σημαντικές αλλαγές – συμπεριλαμβανομένων των καλών ειδήσεων για χρήστες που δυσανασχετούν με το τεράστιο μέγεθος της τρέχουσας έκδοσης. Οι φήμες υποστηρίζουν ότι η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα νέο Mac Pro που έχει μόνο το ΜΙΣΟ μέγεθος από την τρέχουσα έκδοση.

Αλλά, πόσο ισχυρός θα είναι αυτός ο νέος υπολογιστής; Φυσικά, δεν θα θέλαμε να θυσιάσουμε την απόδοση για να πάρουμε ένα μικρότερο σε μέγεθος μηχάνημα, άλλωστε – ονομάζεται Pro στοματίτιδα. Λοιπόν, η Apple σκοπεύει να κάνει το μικρότερο μοντέλο ακόμα πιο ισχυρό, με ένα αναβαθμισμένο τσιπ σιλικόνης M1 κατασκευασμένο από την Apple που θα υπερηφανεύεται για τους επιβλητικούς 32 πυρήνες υψηλής απόδοσης (μετά από το τσιπ Intel 28 πυρήνων που έχει το Mac Pro). Φανταζόμαστε ότι θα είναι ένας άμεσος υποψήφιος για τον Καλύτερο γραφιστικό υπολογιστή της λίστας μας.

Mac Pro
Ο σημερινός πύργος Mac Pro, στέκει αγέρωχος!

Σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg , δεν θα είναι μόνο ο επεξεργαστής που θα κάνει αυτό το μοντέλο να τρέχει σαν Turbo. Η Apple δοκιμάζει επίσης μια νέα κάρτα γραφικών για το νέο μηχάνημα και άλλα μελλοντικά μοντέλα υψηλών προδιαγραφών. Με το όνομα «Lifuka», θα είναι «αρκετές φορές πιο γρήγορη από την τρέχουσα γραφικών που χρησιμοποιεί η Apple από τη Nvidia και την AMD».

Η “φιλοξενία” μιας τόσο ισχυρής μονάδας συνήθως καταλαμβάνει τεράστιο χώρο, πράγμα που σημαίνει ότι ένα μικρότερο σε όγκο μηχάνημα σημαίνει λιγότερη ισχύ. Όμως, καθώς το ARM silicon chip είναι τόσο αποτελεσματικό, δεν είναι απαραίτητο ένα μεγάλο σύστημα ψύξης. Και αν η Apple μπορεί να μειώσει το μέγεθος της προσαρμοσμένης GPU, ένα μικρότερο σε μέγεθος κουτί είναι εφικτό.

Εάν όλα αυτά είναι αλήθεια, δεν υπάρχει λόγος να δούμε τον παλιό Mac Pro να συνεχίζεται η παραγωγή του, καθώς ο νέος λαμπερός αδερφούλης του, θα κάνει άνετα τη δουλειά του – και μάλιστα καλύτερα. Αλλά αν η Apple αγωνίζεται να μειώσει όλα τα εξαρτήματα στο μέγεθος, φανταζόμαστε ότι το μικρό Mac Pro μπορεί να πουληθεί παράλληλα με το παλιό για να δώσει στους αγοραστές περισσότερες επιλογές μεταξύ απόδοσης και φορητότητας.

 

apple m1 chip

Το τρέχον τσιπ M1 

 

Η μετάβαση της Apple σε ιδιόκτητα τσιπ πυριτίου έχει ήδη ξεκινήσει. Τα M1 MacBooks είναι εξοπλισμένα με οκτώ πυρήνες. Έχουν εκπληκτική απόδοση και ταχύτητα.

Δεν θα αργήσει η προγραμματισμένη κυκλοφορία, καθώς τα νέα, βελτιωμένα MacBooks (με τα τσιπ M1X) αναμένεται να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή το 2021. Το νέο Mac Pro θα έπρεπε να είναι μαζί μας μέχρι το 2022 – που θα είναι επίσης η χρονιά που η Apple ολοκληρώνει τη μετάβασή της από την Intel σε ιδιόκτητες μάρκες.
Αναμένουμε λοιπόν.